Farkasok

Különös, hogy a gyilkosságokról készített dokumentumfilmekben az áldozatot (főleg, ha nő) mindig úgy jellemzik az ismerősei, hogy nagyon optimista, életvidám személyiség volt, akinek sok barátja volt, és mindenki szerette.
Nem tudom eldönteni, hogy ez a halottfényezés amerikai módra (ahol a keepsmiling az atyaúristen), vagy a gyilkos hajlamú vadbarmoknak tulajdonképpen nem alternatív az ízlése, ugyanazok a lányok jönnek be nekik, mint bárki másnak. Esetleg arról van szó, hogy az ilyen boldog, bizalommal teli emberek könnyebben felülnek valami cukrosbácsi hazugságnak? Vagy mintavételi hiba, mert eleve csak az exhibicionista családok járulnak hozzá, hogy a tragédiájukról dokut forgassanak?
Valami mindenesetre fura. Ha én pszichopata kéjgyilkos lennék (ami nem vagyok, tehát nyilván lövésem nincs a beteg agyuk működéséről, de mégis), tuti, hogy a magányos, félénk, kevésbé feltűnő csajokat szúrnám ki a tömegből. A csorda leggyengébb tagjait. Persze ugye attól még nekik is vannak preferenciáik, hogy gyilkosok, lehet, úgy vélik, ha már vásárra viszik a bőrüket (Amcsiban még lehet kellemetlen hatású szurit kapni ártatlanok lemészárlásáért), akkor “érje meg” a kiszemelt, vagy nem tudom. Mondjuk belegondolva a magányos farkasok, akik egész életükben kapják az ívet, alighanem sokkal gyanakvóbbak az idegenekkel, és kiszúrják a hamis bókokat. Ez persze csak akkor játszik, ha van elcsalási fázis a bűncselekményben.
Mert nyilván van olyan helyzet, ahol tökmindegy, alkalom szüli az áldozatot.
Hát pl. ilyeneken szoktam gondolkodni. Ez van, ha az ember túl sok ID-t néz. S. IRL programon van, J-ről semmi hírem, de őszintén szólva nem is érdekel, szóval a változatosság kedvéért magamra vagyok hagyva szombat este megint. Néminemű írást és piálást terveztem, majd meglátjuk.
Ja, A Wall Street farkasa dögunalmas film, bár Leo brilliáns benne, de ez nem hír, ő mindenben az. Cutiepie reloaded.
És április 6-án lesznek a választások, de az ionoszféra magasságából teszek rá.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s