A tökéletesség kódja: 1,618

“Magyarországon csak a nők 1%-a tartja magát gyönyörűnek” – hüledezik egy női portál a galambos testápolót gyártó cég kutatási eredményein. A sok beképzelt ribanc. :-)  Alsó hangon van kis hazánkban mondjuk 3 millió felnőttkorú nő, ennek az 1 %-a egészen pontosan 30 000. Nem tudom, hova bújhatott el ez a rengeteg szépség, de ha mégis fogalomzavaros nárcisztikusokról lenne szó, tisztázzunk valamit. Megmutatom, kb. hol kezdődik a gyönyörű a nőnemnél:

beauty2beautybeauty3

beauty4beauty5

Hát valahol itt. Vagy annak születsz, vagy nem. Szóval attól, hogy felpattintasz egy három centis műszempillát, meg egy bödön szájfényt, még nem leszel gyönyörű, nővérem, attól sem, ha az építőmunkások utánad üvöltik, hogy melyik testnyílásod kötné le az érdeklődésüket, sőt, attól sem, ha a pasid jobb híján heti háromszor ráfanyalodik a narancsbőrös seggedre.
A szépség ettől még nem relatív, ahogy attól sem, ha húszezer pasiból egynek a sasorr a fétise.
Mert ezekre a nőkre itt fent húszezerből 19990 fickó mondaná, hogy gyönyörűek (a maradék tízbe tartoznak az aszexek és a féltékeny melegek, valamint az a kettő, akit nem engedett a neje egyedül nyilatkozni).

Nahát, hogy írhatok le ilyesmit én, a deklarált feminista? Könnyedén. Mert egy nő nem akkor fogja szorongások nélkül elfogadni a valószínűleg átlagos vagy csúnya testét, ha erőszakosan lenyomkodjuk a közízlés torkán, hogy márpedig a ragya, ránc, stria, lógó has, háj, visszér stb. gyönyörű. Mert nem az, és Mancika hiába pózol a térdig érő hasával bikiniben a fészbukon, és kap rá 200 lájkot a polkorrektség nevében, attól még ő is, meg a lájkolók is tudják, hogy ez nem szép.
Arról kéne beszélgetni, hogy Mancika mitől értékes ember és mitől vonzó személyiség. Hogy a tíz körmével vakarta ki magát a gettóból, hogy önkéntes egy kutyamenhelyen, hogy egyedül hozta össze a vállalkozását, hogy odaadó barát, hogy megnyert egy novellaversenyt, hogy ő építi a legklasszabb repülőmodelleket, hogy hónapokig ápolta a beteg nagyanyját, hogy kiválóan táncol vagy bárkit lefőz szudokuban. Ráadásul nézd csak, szép nagy barna szeme van, és hosszú, sűrű haja is, amit lehet tőle irigyelni.
De nem gyönyörű, és ez egyáltalán nem baj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s