De ki az a Con Bordino…?

Les-Mondes-Engloutis-Elsüllyedt-világok-castÉn és dicső generációm még bőven digitális bevándorlónak számítunk, de már filmsorozatokkal mértük az idő múlását, és rajzfilmekkel, valamint alámondásos videókazettákkal rontották meg zsenge elménket.
Mi vagyunk, akiknek végigfut a hideg a hátunkon, ha meghalljuk az Elsüllyedt világok zenéjét, volt (van)  kedvenc gumimacink és hupikék törpikénk, tudjuk, ki az a Jamie, és hogy hívják a kutyáját. Sikítoztunk Lindával, énekeltük a Dallas kitekert főcímdalát a suliszünetekben, végigásítoztuk az ősökkel Lenke néni hatszázadik sopánkodását.
A Kacsameséket néztük, mikor Antall József meghalt, belezúgtunk a Csillagutasok szereplőibe, és később egy életre megjegyeztük, hogy a fiúknak semmi esélyük Hélene-nél, álmodni csak Kaliforniáról érdemes, valamint hogy Parker Lewis sosem veszít. Vérciki volt a Xénia-láz, de azért a főcímdalát mindenki fejből fújta. Olyan kocsit akartunk, mint K. I. T. T., és természetesen vízimentőnek készültünk. (Kérdezz meg bárkit 25 éves kor alatt, ki az a David Hasselhoff!)
Nyafogtunk, ha a kedvenc szereplőnket kiírták a Szívtipró gimiből. Mikor megtámada az országot a Homok titkai, még senki nem vihogott a címén, sőt, közösen utáltuk Raquelt. (Ki sejtette még akkor, micsoda latin-amerikai szennyözön érkezik utána?)
A Gazdagok és szépekből elég volt félévente egy részt megnézni, hogy képben maradj, és soha nem gyógyuló sebet ejtett rajtam a tv2, mikor beharangozta a Sunset beach folytatását, ami azóta sem érkezett meg. Sose tudtuk meg, ki a gyilkos…
És bizony, mindez a torrent (sőt, internet…) előtti kőkorszaki időkben, gyermekeim.
Őrület.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s