Csak én

tumblr_n2p8v8WPTU1rn3yyfo1_500Néha arról álmodozom, hogy diktátor vagyok, és parancsot adok rá, hogy minden primitív, hazug és agresszív embert lőjenek tarkón. A pedofilokat és az erőszaktevőket pedig válogatott módszerekkel segítsék megérteni, mit éltek át az áldozataik.
Vajon ez azt jelenti, hogy magam is agresszív vagyok, és tarkón kéne lövetnem magam? Agresszió ellen csak agresszióval lehet küzdeni? (Szerintem egyébként általában igen. A veszett pitbull nem fog eljönni mediátorhoz megbeszélni a konfliktust, miszerint ő szeretne halálra marni, én meg ezt nem annyira szeretném.)

Másrészt milyen szép lenne egy olyan világ, amiben nincsenek jelen az efféle férgek. Nincs geci szomszéd, aki megmérgezi a kutyádat, nincs szarkavaró munkatárs, nincs pofátlan ügyintéző. Nincs “majd hívjuk” sohanapján. Nincs hüllőagya által vezérelt pasi, akinek odaadod a szíved,  aztán a barátnődet kúrogatja, meg áruló barátnők sincsenek.
Nincs mártírkodó anyád, nincs passzív-agresszív barátod, nincs szélhámos jósnő, nincsenek 90 éveseket halálra kínzó és megerőszakoló cigányhulladékok. Nincs gondatlan, a problémádat leszaró orvos, nővér, pszichológus. Nincs tapló szekus, nincs tanárt verő diák, de diákot heccből szívató tanár sincs. Nincs udvariatlan eladó, közveszélyes sofőrök az utakon, se arrogáns “dehát nem harap” dobermantulajdonosok. Nincs rajongóit lenéző zenész, üvöltözve kommunikáló járókelő, nincsenek tolakodó hapsik és lenyúlós ribancnak álcázott profi kurvák a szórakozóhelyeken.

Nincs senki, csak én.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s