Ezekért…?

Kevés címkét voltam hajlandó magamra venni az életem során, de az egyik ilyen a feminista volt.

Az ok egyszerű: személyes érintettségem és univerzális igazságérzetem találkozása a témában.

Aztán sokat pörgött az agyam rajta, hogy végülis ha mérleget csinálok, kb. ugyanannyi gonoszságot kaptam mindkét nemtől mindezidáig, de van egy kis (nagy) különbség. A férfiak gyűlölete vagy közönye mindig személyes érintettségből vagy épp ellenkezőleg, érinthetetlenségből fakadt; a nőké viszont… nos, sok esetben egyszerűen hobbinak tűnt. Utóbbit kicsit visszataszítóbbnak érzem, persze, mindkét nem tagjai rivalizálnak egymással, a hímeknél is megvannak a saját kis egymás közötti, állatias szívatások, de AKKOR IS.
Ha velem a nők gecik, márpedig sokszor azok, és indokolatlanul azok, miért is kéne nekem küzdenem értük..? Tovább megyek: meggyőződésem, hogy a hímsovinizmus legerősebb  bástyái maguk is nők. Azok a szerencsétleneknek habzik a legjobban a szája az emancipáció említésétől is, akik vagy csekély eszük, vagy teljesen torz világképük miatt aláfekszenek a nőellenes attitűdnek. Ahogy az újgazdagéknál jobban nem nézi le a szegényeket egyetlen arisztokrata sem. És a többi.

Életem egyik legnagyobb pofonja volt, mikor az egyik állítólagos “barátnőm” közölte velem, hogy nem akar bemutatni engem a pasijának, mert a fickónak a szőkék az esetei, és fél tőle, hogyha engem meglát, vele szakítani fog.
Se köpni, se nyelni tipikus esete. Mindezt úgy, hogy pontosan tudta, hogy sosem hajtok rá hímekre, szinglikre sem, nemhogy a barátaim szívszerelmeire. Egy majdnem diplomás, intelligens, művelt csaj csuklóból prezentálta a csadorba a nőkkel attitűdöt. Nagyjából azután rohadt szét a barátságunk. Valahogy nem jutott eszébe szólni, ha programja volt. Aztán lassan ezt elkapta tőle az akkori legjobb barátnőm is. Nyáron hetekig laktak egy saroknyira tőlem, tudták, hogy épp szétdepizem magam, mert akkoriban szakítottam, és egy hogyvagybazdmegre sem futotta.

Szóval a nők is megbaszhatják magukat nyugodtan. Harcoljon értük a Koncsíta, ezentúl csak magamért állok ki.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s