Free DISLIKE!

Háborogtam már ezen máskor is, de ma megint kiakasztott, hogy mennyire nem tűri a negatív véleményeket az online világ. Van like, de nincs disilke (pl. youtube-on a kommenteknél, ott a lefelé gomb is, de már hiába nyomogatod, féceszbukról nem is beszélve ugye), híroldalakon pedig, azon a néhányon, ahol még lehet kommentelni (és nem kapja ki a mélyen tisztelt moderáció a legkulturáltabban megfogalmazott véleményt is a beszélgetésből, ami nem passzol a tulaj/főszponzor világképébe), sokszor az a rendszer, hogy lájkolni lehet vendégként, de ha negatívan minősítenél, ahhoz be kell lépni. Ez mi…?

Kétszáz kilós Mancika összeszed 200 fétis/poén lájkot a rémisztő aktképére, és örül neki, hogy na ugye, erre buknak a pasik (?), pedig ha lenne dislike lehetőség, lehet, hogy 1200 thumb down kerülne a másik serpenyőbe (és esetleg visszafogná a zabálást).

Segghülye, félművelt Tihamér blőd véleményét felszavazza 45 másik kósza segghülye (azokból sok van), ha viszont valaki jelezni szeretné, hogy nem ért egyet, vennie kell a fáradságot, hogy regisztráljon/belépjen/válaszoljon (és az sem garancia semmire).

Az pedig rohadtul nem mindegy, hogy megjelenik-e az ellenvélemény, mert ezen múlik, hogy az egyszeri olvasó mit tart majd a közvéleménynek. Az ugyanis egy normaképző dolog, tetszenek tudni. Ahhoz igazodnak a birkák. Magyarul ez a féloldalas rendszer pofátlan manipuláció.
De nincs többé nem tetszik gomb, a világ rózsaszín, émelyítően POZITÍV, kedves, gyengéd, agymosott, hazug és torz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s