Illiberális ebolizmus

Szép dolog, mikor amerikai (Amerika = jueszéj, minden művelt európai tudja) lapok cikkeznek kis hazánkról – bár valószínűleg a helyiek szkippelik a cikkeket, azért itt valahol a mélyben ég a pofám. Orbánuszé helyett.
Mondjuk és az is szép, hogy egy itthon teljességgel ismeretlen ellenzéki csoport nyilatkozatát a magyar média úgy büfögi  vissza, mintha ez az amerikaiak véleménye volna. Ha valaki nem beszél külföldiül, azt (n)agyon meg lehet forgatni manapság (is).

(Erről jutott eszembe, hogy nemrég olvastam valahol egy Alter Bridge interjút, és a kérdésre, hogy miért nem koncerteztek eddig Magyarországon, azt mondták, hogy tavaly (2013!) tervezték, de aztán a turnémenedzser úgy gondolta, nem lenne elég biztonságos. Érdekes szembesülni vele, hogy messziről mennyire másként festenek a dolgok. Ha agymosott amerikai vagy, aki ráadásul nem beszél idegen nyelveket, nagyon meg tudnak forgatni manapság.)

Közben a világ próbálja eldönteni, hogy ez az ebolás afrikai pánik az uborkaszezonnak köszönhető, vagy tényleg komolyabb gond van. Mondjuk ha egy sima kézmosás megelőzi, ahogy a hazai híradóban informáltak a rendkívül tapasztalt infektológusok, akkor nem értem, hogy betegedhetett meg két amerikai önkéntes doktor. Elfogyhatott a szappan.
Azért egyelőre jobban aggaszt, hogy itthon már megint felfordult pár marha a lépfenétől, valamiért erről kevesebbet hallunk. Remélem, nem Robin Cook lesz a XXI. század Jules Verne-je.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s