Blame the Woman

A floridai Isis Martinez petíciót indított azért, hogy a Szíriában és irakban dúló Iszlám Államot legyenek szívesek eredeti verzió szerint, ISIL-nek említeni az ámerikai médiákok, mert ő barom telefonhívásokat kap, és úgy érzi, lejáratják a nevét.
Meg persze nem mellékesen az egyiptomi anyaistennő nevét is, aminek különös hímsoviniszta vonatkozásain egyébként én is elmerengtem pár paranoid percre annak idején, de aztán IS-re váltottak a hülyeállatok, szerencsére. Más kérdés, hogy a félművelt médiákok egy része azótan is buzgón ájsziszozik (magyarok is). (De ezen nem kell meglepődni, a múltkor olyan szaladt ki valamelyik gyépés híradómunkás szájából az ebolajárvány kapcsán, hogy Nigéria fővárosa Lesotho, ami ugye egy teljesen másik afrikai ORSZÁG, tehát trollkodás vagy segghülyeség esete forog fenn.)
Szóval a csaj kikérte magának a dolgot, mire a neten a sárga földig lehordták a kommentelők, hogy de kurva fontos problémája van, felszínes, önző, hp. Pedig bizonyos cégek is magyarázkodni/nevet váltani kényszerültek, szóval meg lehet érteni a csajt. Apró de fontos adalék, hogy kreol a bőre, és a széles látókörű, művelt jueszéjban él, szóval…
Én együtt tudok érezni vele, anno a Família Kft. ostoba háziasszonya kapcsán gyakori beszólások áldozatai voltak a Hajnalkák, akik nem tudhatják, pár éve pedig az Emeséknek köszöntek meg mindent szorgalmasan. (A hírhedt porszívóreklámot – “Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szívassa ki!” – én már csak elmondásból ismerem.) Érdekes(?), hogy pasinevekről nem jutnak eszembe efféle dehonesztáló rigmusok, ha valakinek van ilyenje, értesítsen.

(A google képkeresőjében a 7. (hetedik!) képen látható először az egyiptomi figura az “Isis” hívószóra, az első hat, és számos további, térképeket, sivatagban leledző, sötét bőrű embereket stb. ábrázol. Hm.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s