Innocence Lost

Egyszer majd írok arról a fiatal srácról, aki büszkén és boldogan mutatta be a világ legszebb lányát a sztároknak, és a sztárokat a világ legszebb lányának. Keresek majd egy alkalmas metaforát arra a tiszta fényre, amit csak azoknak a fiúknak a szemében látni, akik életükben először szerelmesek, és szentül hiszik, hogy utoljára is (igazuk lesz, csak nem úgy, ahogy ők gondolják).
Megpróbálom érzékeltetni azt a mindent felülíró, boldog vakságot, ami nem engedi neki észrevenni, hogy a világ legszebb lánya aggasztóan erőteljes, és nem teljesen viszonzatlan rajongást mutat A SZTÁR iránt, és udvariatlanul kevés figyelmet szentel a bátor lovagnak, aki bemanőverezte őt erre a fényűző, ámde gonosz és veszélyes mulatságra.
Lehet, hogy írok majd arról is, mekkora örömmel konstatáltam, hogy még mindig lehangol az efféle mindennapi tragédia látványa – a felismerés, hogy valahol mélyen még él a lelkem egy darabkája, hatékonyabb antidepresszáns volt, mint az összes addigi Mojito és titokban lenyelt féllegális tabletta együttvéve.
Vagy talán az én történetemben egy másik zilált hajú, túl sok feketét viselő, enervált csaj lesz az, aki még egy arra méltatlan alak csókjától égő ajakkal, félig üres pohárral a kezében véletlenül a srác mellé keveredik a terasz bejáratánál. Aki a SZTÁR balján kacarászó világ legszebb lánya felé biccent, majd a fiúnak szegezi a kérdést:
-A barátnőd?
-Igen – hangzik leplezetlen elragadtatással a válasz.
-Szereted őt?
Zavart, féloldalas mosoly, halk torokköszörülés, majd diadalmaskodik a kihívó merészség, talán, mert azt hiszi, az a másik enervált lány, aki nem én vagyok, provokálja, talán mert azt hiszi, ez egy játék, és próbálja megérteni a szerepét:
-Igen…
-Akkor vidd el innen. Most!
Egyszer majd írok…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s