Generation Suck It Up

Nagyon rosszul sikerült időzítenem már a születésemet is.

Az én generációm az, aminek az idegennyelvi oktatására még magasról tesznek (10 éves korban kezdik pedzegetni, hogy esetleg, talán), de a diplomához már (kettő darab) nyelvvizsga az elvárás. Külföldi gyakorlatokról ne beszélgessünk.

Az én generációm az, amelyik még kazettára veszi fel a zenét a rádióből, és könyvtári katalógusokat búj a beadandó dogákhoz, és bőven kamasz, mikor a multimédia szót először hallja. Igen, képzeljétek el, hogy úgy kell kiselőadást tartani pl. a kettős honfoglalásról, hogy nincs net! A wikit meg még fel se találták. És így kellett jó átlagot összehoznunk, mert mi még felvételiztünk a felsőoktatásba. Igen, az adott suli követelményei szerint. Horror, mi?
Az csak a hab a tortán, hogy az én generációm hallgatta kölyökkorától, hogy az egyetem a siker záloga, aztán most szembesül vele, hogy a legutolsó szakmunkás jobban keres, mint az átlagdiplomás.

Az én generációm az, amelyik Cindy Crawford és Claudia Schiffer bűvöletében végigszorongja a kamaszkorát a derekán ficánkoló fél deka zsír miatt – hogy aztán mire felnövünk, szembesüljünk vele, hogy az elhízás azóta önmegvalósítás, és világhíres karriert lehet befutni azon az alapon, hogy valakinek gigantikus segge van.

Az én generációm az, amit még beoltottak a romantikus szerelem utáni sóvárgással, hogy aztán fiatal felnőttként egy olyan világban találjuk magunkat, amiben a szerelem mese, a hűség ciki, a szex meg pornó.

Az én generációm lesz az, amelyik aktív éveiben kirobotolja az aktuális idősek nyugdíját, ugyanakkor tehet(ne) mellette félre saját vénségére is, mert mire odajut, ő egy horpadt fillért nem fog már kapni a leendő dolgozóktól.

Szóval a világ kapja be…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s