A Cruciatus átok és a szingli, aki fél a zsákolástól

basketball-game-overTudom, hogy nem kenhetem a véletlenre, hogy kb. egész életemben az elérhetetlen hímek vonzottak. Persze, mindenkinek(?) van álompasija, akár egy idealizált sztár, akár egy képzeletbeli herceg, vagy paraszt a fehér ökrön, de azért a nők 95%-a önbevallásos alapon mégiscsak képes valódi szerelmet érezni valódi párkapcsolatokban (most az más kérdés, hogy mi lesz a vége, de AKKOR IS).
Hát, én meg nem.

És ez nem egyszerűen túl magasra helyezett léc, vagy elkényeztetett szingliöntudat, hanem egy kicseszett ÁTOK, mert mindig az volt, hogy azoknak kellettem, akik nekem még véletlenül sem (jó, nem taposták egymás sarkát, de azért voltak, és nem csupa lúzer), és cserébe sikerült olyan szívcsavargatós-gyomorrángatós-forróságelöntős-éjszakákatátbőgősmikormássallátom módon vonzódnom olyanokhoz, akik kb. a létezésemről sem tudtak, vagy ha igen, kőkeményen be voltak láncolva egy párkapcsolatba, és csak pisloghattunk egymásra, mint két szomorú csincsilla. Mert egyrészt én ugyan nem piszkálok bele senkinek a magánéletébe, másrészt sose kéne hűtlen pasi…
(Ja, volt már meleg plátói szerelmem is. Mármint hogy a srác volt meleg. Azmilyen. A reménytelenség csimborasszója.)

És ha én lennék a pszichoterapeutám, biztos azt mondanám, hogy: “Kisasszony, vegye észre, a maga tudattalanja igazából nem akar párkapcsolatot. A maga lelki berendezése totális sokkot kapna, ha egyszer viszonzott szerelmi szituációba kerülne, ezért ügyesen elrendezi a maga háta mögött, hogy garantált legyen a kudarc. Mint mikor valaki 50 méterről dobál kosárra… hogy nehogy betaláljon, mert akkor még komolyan veszik, és el kell kezdenie játszani. Döntse el, beszáll-e a meccsbe, vagy sóhajtozik tovább a lelátón! Ötezer forint lesz.”

Sóhaj.

:(

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s