Az álmok nem arra valók, hogy valóra váljanak

seagullA boldog ember a legjobb társaság, de óvakodj attól, akinek csak valóra váltak az álmai! Különösen attól, aki valóra váltotta őket.
Az ilyen ember általában -bár soha nincs ennek tudatában- arrogáns, nárcisztikus és hirtelen megszállja valamiféle transzcendens küldetéstudat, hogy megváltsa sötétben tévelygő, alacosnyabbrendű embertársait.
Elnéző mosollyal figyeli egy darabig a vergődésed, majd egy igazán alkalmatlan pillanatban beindul. Nagylelkűen beismeri, hogy egyszer volt ő is hozzád hasonló nyomorult, majd ékesszólóan ecseteli azt a hosszú. kökemény munkát, sziszifuszi kitartást és emberfeletti áldozatokat, amelyek által sikerült elérnie jelenlegi fantaszikus életszínvonalát.
Ezután tart egy kis szünetet, arra várva, hogy te említsd meg (így elegánsabb) az ő nem mindennapi, zseniális képességeit, tehetségét, ami nyilván szintén nagy szerepet játszott ebben a harcban, természetesen hozzá kell tenned azt is, hogy a te jóval szerényebb adottságaid nehezítik a helyzetedet.
Ha kielégült az egója, jóváhagyó mosolyt villant rád jutalmul, majd folytatja hibátlan életének történetét, aminek a végső tanulsága természetesen az, hogy te egyedül magadnak köszönheted, hogy nem vagy az, aki lenni szeretnél, hiszen láthatod, ő is milyen mélyről indult, de kizárólag az egyéni erőfeszítéseken múlik, mire viszi az ember. Ilyen jelentéktelen tényezők, mint vakszerencse, kapcsolatrendszer, gerinctelenség vagy erős gyomor fel sem merülnek, mint tényezők, szóval az egyedüli dolgod, hogy szedd össze magad baszdmeg, ha meg lusta, tehetségtelen selejt vagy, akkor ne nyafogj, mert a világ igazságos, és mindenki pontosan ott végzi, amire hivatott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s