Jó családból való késelő

familytreePár napos hír, de nem megy ki a fejemből.

Négy fiatalkorú hulladék a Margit hídon garázdálkodott – egyértelműen rablási céllal, aztán annyira bejött nekik a bulika, hogy úgy combon szúrtak egy járókelőt, hogy az illetőt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Mindezt egy darab mp3 lejátszóért.
Vannak ennek a hírnek mindenféle döbbenetes vonatkozásai: forgalmas helyen történt, már megint kiskorú csírák meregették a faszukat; a harcmodorból, a hordavirtusból és a zsákmány jellegéből minden nyitott szemmel járó náci magyar azonnal vágja, hogy alighanem ómigráns sikersztorival van dolgunk…

Ami miatt azonban beleégett a történet az agykérgembe, az egyik híradó riportja volt, amiben e remek emperpéldányok ügyvédnénije is megszólalt. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat(!) rendelt el  a nyomozás idejére nekik, az ügyészség meg megpendítette, hogy talán lehetne előzetesig fokozni ezt az ejnyebejnyét, elvégre mégis életveszélyt okozó testi sértés történt, akurvaéletbemár.
Ügyvédasszony kb. a következőképpen méltatlankodott: nade, kééérem széééépen, ezek a gyerekek rendes, tisztességes családokból jönnek a budai hegyekből, és különben is, éppen érettségi előtt állnak, az előzetes kettétörné a kis éppenhogy szarba szökkent életüket, hátnemááá, és annyira de annyira jó családból valók, hogy teljességgel ki van zárva, hogy elrejtőznének vagy elszöknének, kérem szépen. :O

Mi. A. Fasz. Van. ?!
Közben a vágóképen az egyik kontraszelektált pszichopatanövendék picsogott a tárgyalóteremben, a szívnek meg kellett szakadni komolyan.

Szóval ott tart ez az ország, hogy jó családnak minősül az a szocializációs közeg, ahol a tizenpár éves suhanc késsel felszerelkezve bandázik, és merő kalandvágyból (hiszen aligha lehet szó megélhetési bűnözésről egy = pénzes klán esetén) ártalmatlan gyalogosokat késel halálra – igen, halálra, ugyanis csak a szerencsén múlt, hogy egy másik bejelentés miatt arra császkált a rendőrség, és időben kórházba vitték az áldozatot.

Nem hittem a fülemnek. A legbájosabb az volt az egészben, hogy a csajnak teljes meggyőződéssel sikerült mindezt előadnia a kamerába.
Jó, persze, ügyvéd, mit várjon a fajtájától az ember, de… mikor már azt hiszem, nincs lejjebb, mindig újabb pinceszint nyílik kis hazánkban.
Blő.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s