Ghosts before whores

magnAz úgy van, hogyha valahol felkúszik a radaromra egy érdekesen hangzó film, felírom a kis “Látni kell!” listámra. Ott pihen addig, amíg tűrhető minőségben meg nem lehet vásárolni a kalózos boltban. Ha elérhető, letöltöm, és a hasonló nevű mappában figyel a gépemen a többi izgatottan várakozó 1-2 tucat társa között, általában hetek, hónapok, évek kérdése, hogy sorra kerüljön (a sürgősen látni kell VIM-k megelőzhetik őket).
Általában akkor szánom rá magam a lista redukálására, hogy konkrétan elfogy a memória a laptopon, addigra persze már lövésem sincs, hogy a legtöbb film pontosan miről is szól, ki játszik benne, ki rendezte, vagy milyen apropóból gondoltam úgy valamikor, a ködbe vesző messzeségben, hogy ez engem érdekelhet.
Szóval mikor egy borús vasárnap délelőttön belecsapok a lecsóba, őszintén meg tudok lepődni (több szempontból).
Ma úgy esett, hogy merő véletlenségből két hímringyókról szóló filmre böktem látatlanban (My Own Private Idaho és a The Smell of Us), és egyik sem felelt meg a 20 perces szabálynak, úgyhogy mentek a kukába. Nem mintha homofób lennék, de a meleg utcagyerekek témájáról pont elég az eddigi tudásom (Larry Clark különben is undorító beteg állat).
A Magnifica Presenza viszont egy tündéri kis film, Elio Germano nagyot játszik benne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s